Behandelingen

De belangrijkste taak van de mondhygiënist is preventie(voorkomen van klachten). Toch is de mondhygiënist het meeste bezig met curatieve behandelingen(=behandelingen gericht op genezing). Doel van behandeling is het verbeteren van mondgezondheid en dat op een goed peil te houden.

Problemen in de mond en dan specifiek aan het gebit en/of tandvlees worden meestal veroorzaakt door tandplaque. tandplaque is een plakkerig laagje dat dagelijks in de mond ontstaat en veel bacteriën bevat. Die bacteriën en hun afvalstoffen kunnen tandvleesproblemen,cariës (gaatjes) en slechte adem veroorzaken.

Het is belangrijk dat gevormde tandplaque met behulp van poetsen, tandenstokers, flos of ragers dagelijks te verwijderen. Door mineralen uit het speeksel wordt tandplaque verhardt tot tandsteen, hetgeen dat alleen door Professional te verwijderen is.

Als alleen het tandvlees ontstoken is, dan wordt dat gingivitis genoemd. als de ontsteking heeft zich uitgebreid naar het onderliggende bot en vezels, heet dat parodontitis. Parodontitis heeft een uitgebreidere behandeling nodig dan gingivitis.

Klik op de foto om te vergroten

scannen

Intake:

bij het eerste bezoek zal begonnen worden met het afnemen van een gezondheid-vragenlijst. vervolgens zal er een mondonderzoek plaatsvinden. Tijdens dit onderzoek kijk ik hoe de conditie van het tandvlees is. Mijn bevindingen zal ik dan met u bespreken en indien nodig een behandelplan opstellen. Indien de kosten meer dan € 150,00 zullen bedragen krijgt u een begroting mee. Deze behandeling duurt 60 minuten.

Initiële parodontal behandelingen:(glad maken van worteloppervlakken van tanden/kiezen)
afhankelijk van de situatie 1 tot 4 zittingen van 60 minuten.

Nazorg behandeling:

vindt 3 maanden na initiële fase plaats. Deze duurt 30 tot 45 minuten.

Evaluatie onderzoek:

vindt 9 maanden na initiële fase plaats. Deze duurt 45 tot 60 minuten.

Herbeoordeling status:

wordt om de 1 of 1,5 jaar herhaald. duurt 30 tot 45 minuten.

Tanden bleken:

binnen 90 minuten een stralend witte gebit.

U wordt altijd vooraf over te verwachten resultaat van de behandeling, eventuele risico's en te verwachten kosten geïnformeerd. Dus geen onverwachte verrassingen voor u.

U kunt voor de volgende behandelingen bij ons terechtkomen :

Klik op de afbeelding om te vergroten

scannen

Behandelingen

Huisregels

Links

Paro plus praktijk Zevenbergen

Witte arend 2A                  
4761 JA  Zevenbergen
Tel: 0168-327216

Paro plus praktijk Roosendaal 

Philipslaan 103                  
4702 NN Roosendaal
Tel: 0651399394

Paro plus praktijk Apeldoorn

Duivenlaan 12
7331 AS  Apeldoorn
Tel: 055-5330577

Praktijk voor tandvleesbehandelingen te Zevenbergen, Roosendaal en Apeldoorn "PARO”

Paro praktijk Zevenbergen - Roosendaal
Mondhygiënepraktijken Paro plus B.V.ParoplusParo plus ZevenbergenParo plus Roosendaalparo plus Apeldoornslideslideslideslideslideslide
mondhygienisten NVM